יום ראשון, 23 בספטמבר 2012

מרוב אהבתי אליו... ולחצילים

אני טוענת שיש העדפות ויכולות שעוברות בתורשה. למשל היכולת הבלתי אנושית שלי לאכול חריף, להנות ממנו ולהמשיך לנשום,  או למשל אהבתי לחצילים.
סבתי מצד אמי לימדה אותי את סודות החצילים כבר בתור נערה צעירה, והיום אני מקפידה לקיים אחר הוראותיה המעורפלות מעט בעודן מתנגנות בליבי ובראשי.
"את רואה חביבה, ככה נקודה ולא פס" - איך לבחור חצילה ולא חציל. בלי הרבה גרעינים.
"את רואה חביבתי, ככה עם עור מתוח ומבריק ולא מעט ומקומט" - איך לבחור חצילה צעירה ורעננה
"את רואה חביבה, ככה קל ולא כבד"  - איך לבחור חצילה ולא חציל. בלי הרבה גרעינים

והאהוב עליי יותר מכולם :
"כמה מלח? תרגישי באצבעות, תשימי כמה שלוקח, ותמיד מלח עבה" - איך להמליח לשלמות.

הוא, הבולגרי, חולק את האהבה שלי לחצילים, ולכן כאשר נתקלתי בשוק בחצילות, נקבות, קלות עם עור מתוח ובוהק ישר חשבתי עליו, הכנסתי 4 מהן לסל ושבתי הביתה להכין לנו קציצות עם חצילים דה לוקס!!

החומרים לקציצות :  
  • 2\1 ק"ג בשר טחון 
  • 1 ביצה
  • פטרוזיליה קצוצה 
  • 1 תפוח אדמה מגורר על פומפיה דקה
  • מלח 
  • פלפל שחור גרוס טרי 
  • 1 כפית בהרט עירקי לקובה
  • 2 כפות פירורי לחם 
החומרים לרוטב :
  •  2-4 חצילות יפות 
  • 3 עגבניות חתוכות או מגוררות על פומפייה 
  • 1-2 פלפל אדום חתוך לקוביות 
  • 2 בצלים סגולים
  • 2 שיני שום שלמות 
  • רוטב פאסטה 
  • פפריקה מתוקה 
  • פפריקה חריפה - אפשרי 
  • מלח 
  • פלפל שחור 
  • גבעול עלה תימין 
  • 2 עלי דפנה 
  • 2 פלפל שושקה מתוקים מיובשים
אופן ההכנה: 
  • לערבב את כל חומרי הקציצות יחד
  • לחמם שמן חצי עמוק במחבת גדולה וכבדה ולטגן את הקציצות חצי טיגון. את שאר הבישול הן תעשנה בתוך הרוטב לספיגת טעמים מירבית 
  • לחתוך את החצילות לקוביות, לזרות מלח גס ולהניח לשעתיים להגרת נוזלים. 
  • לייבש את החצילות היטב , לחמם שמן לטיגון עמוק (אני משתמשת בווק של איקאה) 
  • לטגן את קוביות החצילות עד להזהבה, להניח על נייר סופג לספיגת עודפי שמן 
  • בסיר כבד שניתן להכניס לתנור, לטגן את 2 הבצלים עד להזהבה
  • להוסיף לסיר את השומים השלמים לטגן עד שעולה ניחוח
  • להוסיף את הפלפלים האדומים ולתת להם להזיע ולתרכך 
  • להוסיף לבצלים את התבלינים ולטגן 30 שניות נוספות. עד שעולה ניחוח
  • להוסיף לסיר : עגבניות, פסטה קצת מים . להביא לרתיחה. 
  • להוסיף לרוטב העגבניות  חצי מכמות החצילות. להביא לרתיחה. 
  • לטעום ולתקן תיבול .
  • להוסיף לתבשיל את הקציצות, הדפנה, פלפלי השושוקה , תימין ומים במידת הצורך . ולכסות ביתרת החצילות. 
  • לבשל על אשר בינונית גבוהה כחצי שעה ולאחר מכן להעביר לתנור שחומם מראש לשעה וחצי לפחות. 
  • להגיש על אורז לבן. 
סיר יצוק, סיר כבד, בצל מטוגן, שום שלם, קציצות
בצל סגול ושומים שלמים בסיר כבד במיוחד

קציצות, סיר כבד, סיר יצוק, פלפל שושקה, פלפל יבש מתוק, רוטב עגבניות, חצילים מטוגנים
קציצות עם חצילים ברוטב עגבניות ופלפלים

סיר כבד, סיר יצוק, קציצות, רוטב עגבניות, פלפל שושקה, פלפל מתוק יבש, חצילים מטוגנים
לאחר שעה וחצי של אפייה בתנור.









 בתיאבון,
עירית

אין תגובות: