אני מאוד מחבבת את עבודתה של הילה אלפרט, יש בה משהו אמיתי מאוד בעיניי והעובדה שהיא תמיד עם לק אדום אדום על הציפורניים וכמה ק"ג עודפים גורמת לי לחבב אותה אף יותר בשל היותה יותר אוטנטית בעיניי.
היא אוכלת מתוך חשק גדול ועד היום כל המתכונים שלה שניסיתי הוכיחו את עצמכם והיו להצלחה גדולה.
לכן כאשר ניתקלתי בספרה החדש בסטימצקי " יש מקום בעיר התחתית "
הייתי חייבת לאסוף אותו ולתת לו בית חם אצלי בספריה. בספר, אלפרט, מספרת את סיפור העיר התחתית של חיפה, של בתי האוכל שלה ושל ההווי הכל כך מיוחד לעיר של יורדי ים. בין כל המקומות הנפלאים עליהם היא מספרת מצאת את המתכון לקציצות עוף ברוטב דובדבנים.
עם חיבה יתרה למטבחי דרך המשי נכנסתי למטבח הפרטי שלי לנסות את המתכון הזה.
הצלחה גדולה. אפילו הבולגרי שלי שלעיתים נרתע מדברים לא מוכרים נתן אישור מלא למתכון.
החומרים:
לקציצות:
היא אוכלת מתוך חשק גדול ועד היום כל המתכונים שלה שניסיתי הוכיחו את עצמכם והיו להצלחה גדולה.
לכן כאשר ניתקלתי בספרה החדש בסטימצקי " יש מקום בעיר התחתית "
הייתי חייבת לאסוף אותו ולתת לו בית חם אצלי בספריה. בספר, אלפרט, מספרת את סיפור העיר התחתית של חיפה, של בתי האוכל שלה ושל ההווי הכל כך מיוחד לעיר של יורדי ים. בין כל המקומות הנפלאים עליהם היא מספרת מצאת את המתכון לקציצות עוף ברוטב דובדבנים.
עם חיבה יתרה למטבחי דרך המשי נכנסתי למטבח הפרטי שלי לנסות את המתכון הזה.
הצלחה גדולה. אפילו הבולגרי שלי שלעיתים נרתע מדברים לא מוכרים נתן אישור מלא למתכון.
החומרים:
לקציצות:
- 2\1 ק"ג ירכיים של עוף טחונות. (אני השתמשתי בעוף טחון רגיל שהיה לי במקפיא)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2\1 כפית ג'ינג'ר טחון יבש
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 ביצה
- כף מחוקה מלח
- 2 כפיות גדושות פירורי לחם
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2\1 כוס עלי נענע קצוצים דק
- 2\1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 עגבנייה מרוסקת על פומפייה
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 פלפל חריף חצוי ופרוס דק
- 300 גרם דובדבנים מגולענים (אני השתמשתי בדובדבנים חמוצים משומרים)
- מיץ מ 2\1 לימון
- מלח לפי הטעם
- 2\1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 6 שיני שום קצוצות גס
לא תמיד צריך גבר חזק בסביבה, אלא רק תושייה :) |
ההכנה:
- לשים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר ומעבירים למקרר
- בסיר, על להבה בינונית, לערבב יחד שמן, עגבנייה, רכז רימונים, הסוכר והמים. בוחשים, מכסים , מביאים לרתיחה.
- להוסיף לסיר את הפלפל, הדובדבנים, הלימון והמלח ולבשל כ 10 דקות נוספות בסיר מכוסה.
- בידיים לחות לגלגל כדורים מתערבות העוף בגודל של כדור פינג פונג ולהחליק אותם לרוטב המבעבע. לטלטל את הסיר בזהירות מצד לצד על מנת לכסות את שטח הפנים של הכדורים ברוטב.
- לבשל על אש קטנה כ 30 דקות .
![]() | |
שלבי ההכנה של המתכון |
בתיאבון,
עירית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה