יום חמישי, 6 בספטמבר 2012

When in Doubt ....Chicken

תודה לאל אוגוסט נגמר! וגם תמר שלי הלכה לגן, אני טוענת שבשמחה רבה...
אמהות זו עבודה קשה והיא הופכת להיות קשה במיוחד בחודש אוגוסט, רבים, טובים ושנונים ממני כתבו על כך ואין לי כוונה להוסיף על זה אפילו לא מילה אחת כי אני כולי נתקפת פניקה כאשר אני חושבת על אוגוסט 2013!
אז הכי טוב יהיה להתעלם מהעובדה שתכף חגים וחול המועד סוכות אשר מביא איתו שבוע חופש ארוך ומייגע מהגן....

מכיוון שאני משק אוטרקי, בידרתי את תמר והאכלתי את תמר לבדי רוב אוגוסט.... בין ציור בטושים שלא יורדים מהבגדים והרהיטים לבין הדבקת מדבקות על כל קירות הבית, הייתי צריכה גם להגניב קצת זמן מטבח על מנת שהקרנבורית הצעירה לבית פרנק - מירון לא תאכל לי את הראש בשעה 10:45 בכל בוקר.

למדתי לא מעט באוגוסט על תמר, והדבר הבולט ביותר הוא שהיא אוהבת עוף!! בכל מצב ובכל שעה אפילו ב 10:30 בבוקר.
מבחינתה של תמר, אין שעה לא מתאימה לאכילת עוף ועדיף עם אורז ורוטב שאפשר למרוח על הבגדים, על השולחן וגם קצת על הקירות....
(תודה לאל על ספוג הקסם של ניקול)

תוך כדי הניסיון לשמור על החך שלה  עירני ומאותגר קוגניטיבית וקולינרית ניסיתי את המתכון הזה והוא הוכיח את עצמו כהצלחה גדולה.

החומרים: 
  •  6 כרעיים של עוף 
  • קופסא קטנה (400 ג"ר) עגבניות מרוסקות 
  • 4\1 כוס סויה 
  • 2\1 כוס סירופ מייפל 
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 2\1 כוס יין לבן יבש 
אופן ההכנה: 
  • מערבבים את כל חומרי המשרה יחד (שזה 
  • הכל חוץ מהכרעיים). 
  • משרים את העוף במרינדה לילה במקרר. 
  • אופים בשכבה אחת ב180 מעלות כ 45- 50 דקות. 


עוף במרינדה
עוף לאחר 8 שעות במרינדה









עוף בתנור







 בתיאבון,
עירית 

 

אין תגובות: