יום חמישי, 17 במרץ 2011

כוננות בעל!

בעלי שיחיה חי על מזוודות כבר יותר מעשור. לא, לא , אין צורך לרחם עליו. הוא עושה זאת מתוך בחירה מלאה. כל בוקר מחדש, הוא בוחר לארוז טרולי קטנה ולעלות על מטוס ליעדים אקזוטיים. כן, גם בעלי עובד בהייטק. למעשה גם אני עבדתי פעם בהייטק, הכרנו ליד המדפסת. יש לי הרבה מזל שהוא זה דווקא שישב ליד המדפסת ולא איזה גברגבר אחר. תארו לכם מה היה קורה אם הייתי מתחתנת בסופו של דבר עם ההוא שישב ליד הפקס! קטסטרופה, אתם אומנם לא מכירים אותו, אך אני יוכלה להעיד שהוא לא היה מציאה גדולה במיוחד.

אז כן, בעלי נוסע הרבה, ואני בתור הפולניה הניורטית שאני, נכנסת ל"כוננות בעל!" כ48 שעות לפני שהוא חוזר.
ההגיון הוא פשוט, אם הוא יחזור לבית נקי, מסודר (פחות או יותר) עם המון אוכל טעים ובראוניס הוא ימשיך לחזור. כי בינינו (ואל תגלו  לו) יש הרבה נשים הרבה יותר קואפרטביות ופשוטות ממני שם בחוץ, בעיקר במקומות אליהם הוא מגיע. הן ידועות שם בקואפרטיביות שלהן.

הפעם כוננות הבעל שלי כללה בקשה מהקהל: צ'יקן קורמה! (אקזוטי כבר אמרנו?) אז הנה המתכון :
  • 4\1 כוס שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שני שום קצוצות
  • 5 ס"מ ג'ינגר טרי קצוץ
  • 5 ס"מ מקל קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית של זרעי כוסברה
  • כ 2 כפיות כמון
  • 2\1 פלפל שאטה (במקור זה קאיין אבל אין לי )
  • 2\1 1 כוסות מרק עוף
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • 1KG פרגיות חתוכות לקוביות
  • 2\1 כוס ריון
  • 2\1 כוס קשיו קלוי
  • 3 כפות כוסברה טריה קצוצה גס
אופן ההכנה:
  • בסיר כבד, חממו את השמן והוסיפו את הבצל. טגנו עד לריכוך של הבצל
  • הוסיפו את השום, ג'ינג'ר, קינמון, דפנה, זרעי כוסברה, כמון, שאטה וטגנו עד שהתערבות מעלה ריח נעים.
  • הוסיפו את מרק העוף,רוטב העגבניות, סוכר ומלח וגרדו את תחתית הסיר להסיר משקעים (טעימים!!)
  • הביאו לרתיחה
  • הוסיפו את העוף ובשלו בכיסוי חלקי כשעה עד שהעוף מאוד רך והרוטב הסמיך דוי.
  • כ 15 דקות לפני שהעוף מוכן, טחנו את הקשיו עם הרווין בבלנדר או מעבד מזון עד למרקם של פירה
  • הוסיפו לעוף וערבבו טוב.
  • להגשה עם אורז לבן וכוסברה טריה פזורה מעל.
המתכון נלקח מהספר הזה

בתיאבון,
בצלצלית

אין תגובות: