שלום לכם,
פתחתי את הבלוג כבר לפני כמה חודשים, אך לא היה בי האומץ לכתוב משהו.
זה תמיד נראה לי מאוד יהיר לחשוב שמישהו באמת ירצה לקרוא על החוויות המאוד שגרתיות שלי. לאחרונה שמתי לב שאני מצחיקה. חשבתי על זה קצת והגעתי למסקנה, שאולי כדאי שאני אנסה לפני שאני מרימה ידיים. לפי דעתי אני מצחיקה יותר בלייב... כשלמילים מתלוות גם תנועות ידיים גדולות הבעות פנים ואינטונציה, אבל אולי אני אצליח לשעשע גם במדיה הזו. אתם תהיו השופטים.
אתחיל בוידוי מזעזע. אני אוהבת שקדי מרק. אבל באמת אוהבת שקדי מרק, כל כך אוהבת שאני אוכלת אותם ללא המרק. ככה, בתוך קערית של גלידה עם כפית. זה ככה מאז שאני ילדה קטנה. אמא שלי מספרת שפעם אף הגענו למיון כי שאפתי איזה שקד לתוך האף והיה צורך בהתערבות רפואית קלה. וידוי מזעזע נוסף, אני אוהבת... אבל ממש אוהבת שוקולד פרה ממולא בקרם תות. אני יודעת שהקשר בין תותים לבין המילוי הוא רק השם והתמונה של האריזה. ואני מפחדת אפילו לבדוק מה יש בתוך הדבר הלא מזוהה הזה.... אבל אני כל כך אוהבת את השוקולד הזה, זה תמיד מעורר גיחוך בבעלי. לאחרונה גיליתי גרסא משודרגת לשוקולד הזה. שוקולד מריר (70%) ממולא בקרם תות של לינט. אחותי שלחה לי ממקום מגוריה בנכר... מיד שלחתי אותה לחפש לי עוד מהגרסא הזו.
אני מניחה כי הבלוג הזה יסתובב בעיקר סביב החוויות הקולינריות שאני חווה, הוא מן הסתם גם יעסוק בעובדה שאני אמא צעירה, ירוקה ודנדשנית עם נטייה קלה להיסטריה. ביתי ואני התחלנו עכשיו לחקור את העולם המופלא של אוכל מוצק... או מה שבעתיד הקרוב יהפוך לאוכל מוצק, כרגע זה יותר בטקסטורה של דייסה או מרק. בקיצור ירקות!!! כל כך חיכיתי לרגע הזה בתור פודית מכורה להכיר לה את נפלאות הקישוא וחוכמת הבטטה, שלא לדבר על זעקת הפטרוזיליה... אך עושה הרושם שהיא פחות מתלהבת ממני. כרגע אנחנו בפרק הבטטה. היא לא מגלה סלידה גורפת רק חוסר עניין.
ולסיום מתכון מנצח של הלחם הפראי של ג'ון ליהיי, לפי הפרשנות של "על השולחן" :
350 ג' קמח לחם לבן (אני משתמשת בקמח לבן רגיל)
100 ג' קמח שיפון
100 ג' קמח מלא
15 ג' שמרים טריים (אני משתמשת בכפית של שמרים יבשים שאני שומרת במקפיא)
4\1 כוס פשתן טחון
4\1 כוס שומשום טחון
15 ג' מלח
2 כוסות מים
3\1 קמח מכל סוג לקיפול ואיבוק
- מערבבים קמחים, שמרים, פשתן ושומשום בקערה. מוסיפים מלח ומים ומערבבים קלות עד לקבלת בצק רך ולח מאוד. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפ' החדר ל 15 שעות
- מרפדים סלסילה או מסננת במגבת מטבח חלקה. מקמחים היטב את מגבת
- הופכים את הבצק על משטח מקומח בנדיבות. הבצק רטוב מאוד, ולכן משתמשים בקלף ומושכים בעזרתו את הבצק מכל הצדדים ליצירת מעין חבילה. מניחים בתוך הסלסילה, כשהצד החלק כלפי מטה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי.
- מניחים סיר ברזל (בעל קיבולת של בערך 4 ליטר) עם מכסה בתנור ומחממים ל- 250 מעלות. מניחים לסיר להתלהט חצי שעה, כך שבסך הכל זמן ההתפחה יהיה שעה וחצי.
- עוטים כפפות אפייה ומוציאים את הסיר מהתנור, וזורים קמח על הבצק והופכים אותו לסיר, כך שהצד החלק שלו יהיה כלפי מעלה, ומכסים.
- מורידים את הטמפ' ל- 230 מעלות ואופים 40 דקות. מסירים את המכסה הלוהט בזהירות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים את הלחם מהסיר ומצננים על רשת.
זה המתכון הבסיסי, לזה ניתן להוסיף כל מה שבא לכם, אגוזים שונים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול וכ"ו. תתפרעו על זה. אני היום הוספתי גרעני חמנייה ועגבניות מיובשות. קניתי גם בזיליקום טרי שרציתי להוסיף אבל התעצלתי לשטוף ולחתוך אותו.
ועד הפעם הבאה, שיהיה לכם בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה