יש תאריך יעד! צאו לפזז ברחובות!! אנחנו עוברים לדירה שלנו! כבר 4 שנים שאנחנו מחכים בסבלנות עד שהבנייה והפיתוח יגמרו, ועכשיו ממש בימים האחרונים החלו לאכלס את הפרוייקט שלנו.
כן, גם אנחנו (זוג בורגנים שכמותנו) קנינו דירה בסביוני הסבניונים באיזה מגדל גבוהה במיוחד עם חדר כושר ומעליות סופר מהירות.
עכשיו כל מה שנשאר לנו לעשות זה לארוז את ה4 שנים האחרונות בחיינו, לזרוק חצי, לתאם הובלה ולעבור!
אז זהו, ששחכתי עוד פרט קטן אחד בדרך. אני אוגרת, אוגרת אוכל. תמיד מתכוננת לאיזו מלחמה שתקפוץ עלינו מצפון או לאורחים ספונטניים שיקפצו עלינו מדרום, וכמובן לא לשכוח את העובדה שבעלי אוהב להתקיל אותי.
לפעמים כשאני שואלת אותו מה הוא רוצה לאכול לארוחת הערב, הוא מחליט להתקיל אותי ולראות האם התכוננתי טוב או לא. איזה ציון מגיע לי .
פעם הוא אף ענה לי ביף בורגניון.... ומה אתם חושבים שלא היה לי במקפיא בשר לצלי? ואיזה בקבוק יין אדום במזווה... וקצת פטריות... ואולי כמה עלי דפנה, כמה גרגירים של פלפל אנגלי, תפו"א בתנור ?
אז נכון זה לא בדיוק ביף בורגניון קלאסי... אבל זה היה עדיין ביף באזור הבורגניון.
אז עכשיון אני בבעיה... אני מנסה לחסל את כל מלאי האוכל והפרודוקטים שאגרתי לפני שאנו עוזבים... אני לא רוצה לארוז ולקחת אותם איתי.
אני רוצה אחרי שנעבור ואסדר את המטבח, לנסוע לשוק לווניסקי ולקנות תבלינים ומני מזונות חדשים, ואחרי זה לעבור בתקווה אצל הקצב האהוב עליי ולהגיד לו: " ניסים.... תארוז לי הכל לקחת, וגם קצת זנב שור עם יש לך...כי הארטישוק הירושלמי ממש יפה היום"
אז את כל המקפיא כבר כמעט שהצלחתי לחסל, נשאר לי חצי קילו בשר טחון, שאני מתכוונת למלא בו פילפלי שושקה השבוע (נחשתם נכון, הם מאוד יפים עכשיו ) וגם קצת גבינות מגוררות מסוגים שונים, שאני מתכוונת לעשות מהם פשטידה עם חלק מהפסטה שיש לי בארון של היבשים.
אתמול אף הצלחתי לשהשתמש ב 400 ג' שוקולד מריר בעוגה לכבוד יום הולדתו של חמי. המתכון הוא מהספר הזה (ספר מצויין אגב, חובה שיהיה בכל מטבח שאל כל אופה חובב) :
האמת שנכננתי לצלם את העוגה ואז להעלות תמונות, אבל לא נשאר כלום....
אז בתיאבון שיהיה לכם,
בצלצלית
כן, גם אנחנו (זוג בורגנים שכמותנו) קנינו דירה בסביוני הסבניונים באיזה מגדל גבוהה במיוחד עם חדר כושר ומעליות סופר מהירות.
עכשיו כל מה שנשאר לנו לעשות זה לארוז את ה4 שנים האחרונות בחיינו, לזרוק חצי, לתאם הובלה ולעבור!
אז זהו, ששחכתי עוד פרט קטן אחד בדרך. אני אוגרת, אוגרת אוכל. תמיד מתכוננת לאיזו מלחמה שתקפוץ עלינו מצפון או לאורחים ספונטניים שיקפצו עלינו מדרום, וכמובן לא לשכוח את העובדה שבעלי אוהב להתקיל אותי.
לפעמים כשאני שואלת אותו מה הוא רוצה לאכול לארוחת הערב, הוא מחליט להתקיל אותי ולראות האם התכוננתי טוב או לא. איזה ציון מגיע לי .
פעם הוא אף ענה לי ביף בורגניון.... ומה אתם חושבים שלא היה לי במקפיא בשר לצלי? ואיזה בקבוק יין אדום במזווה... וקצת פטריות... ואולי כמה עלי דפנה, כמה גרגירים של פלפל אנגלי, תפו"א בתנור ?
אז נכון זה לא בדיוק ביף בורגניון קלאסי... אבל זה היה עדיין ביף באזור הבורגניון.
אז עכשיון אני בבעיה... אני מנסה לחסל את כל מלאי האוכל והפרודוקטים שאגרתי לפני שאנו עוזבים... אני לא רוצה לארוז ולקחת אותם איתי.
אני רוצה אחרי שנעבור ואסדר את המטבח, לנסוע לשוק לווניסקי ולקנות תבלינים ומני מזונות חדשים, ואחרי זה לעבור בתקווה אצל הקצב האהוב עליי ולהגיד לו: " ניסים.... תארוז לי הכל לקחת, וגם קצת זנב שור עם יש לך...כי הארטישוק הירושלמי ממש יפה היום"
אז את כל המקפיא כבר כמעט שהצלחתי לחסל, נשאר לי חצי קילו בשר טחון, שאני מתכוונת למלא בו פילפלי שושקה השבוע (נחשתם נכון, הם מאוד יפים עכשיו ) וגם קצת גבינות מגוררות מסוגים שונים, שאני מתכוונת לעשות מהם פשטידה עם חלק מהפסטה שיש לי בארון של היבשים.
אתמול אף הצלחתי לשהשתמש ב 400 ג' שוקולד מריר בעוגה לכבוד יום הולדתו של חמי. המתכון הוא מהספר הזה (ספר מצויין אגב, חובה שיהיה בכל מטבח שאל כל אופה חובב) :
- 2 בננות בשלות גדולות
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 2 ביצים גדולות
- גרידת קליפת לימון מלימון אחד
- 1.5 כפית תמצית ווניל
- 2 כוסות קמח
- 4\3 כוס+2 כפות סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
- 4\3 כפית אבקת אפייה
- 2\1 כפית מלח
- 142 גרם חמאה רכה
- במעבד מזון לטחון לתערובות אחידה בננות ושמנת חמוצה, לאחר מכן להוסיף את הווניל וגרידת הלימון
- בקערת המערבל לערבב חומרים יבשים ואז להוסיף חצי מכמות תערובת הבננה והחמאה
- לערבב על מהירות נמוכה עד שהחומרים הישבים מתלחחים. להגדיל מהירות למהירות ביננוית ולהמשיך לערבל עוד כ דקה וחצי.
- בהדרגה להוסיף את שארית תערובת הבננה בשתי "נגלות" עד לקבלת מרקם אחיד.
- להעביר את הבלילה לתבנית מוכנה מראש (משומנת ומקומחת) בגודל 22 ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 30-40 דקות. עד ששיפוד עץ יוצא נקי מפירורים.
- 340 גרם שמנת חמוצה
- 400 גרם שוקולד מריר
- להמיס את השוקולד באמבט מים או במקירו
- לאחר שהשוקולד נמס באופן מלא ולהוסיף את השמנת ולערבב היטב עד למרקם אחיד.
- לחכות שהגנאש יתקרר מעט ואז למלא ואו לצפות את העוגה.
האמת שנכננתי לצלם את העוגה ואז להעלות תמונות, אבל לא נשאר כלום....
אז בתיאבון שיהיה לכם,
בצלצלית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה