יום רביעי, 9 במרץ 2011

חצילים של סבתא

סבתי נפטרה לפי כחודש. היה גשום בהלוויה שלה. היא כדרכה הפרקטית עשתה את זה באופן קצר וקולע. לא הייתה חולה במיוחד, לא סבלה הרבה וגם לא נתנה לאנשים לדחות או לבטל תוכניות בגללה. היא נפטרה בחמישי כך שיכולנו לקבור אותה בשקט בשישי.

סבתי לימדה אותי לסרוג גם במסרגה אחת וגם בשתיים, כינוי החיבה שלה היה "הסרגומנית". כל כך היא אהבה לסרוג שהיא הייתה מתעוררת כבר ב 4 בבוקר על מנת להמשיך ולסרוג. יותר מלסרוג היא אהבה לפרום. זה תמיד הצחיק אותי, שבכל פעם שהראתי לה מה אני סורגת עכשיו או שבאתי לtech support בנושאי סריגה, היא ישר הייתה מורה לי לפרום לפחות חצי ממה שעשיתי.

היא גם הייתה אופטימית. תמיד היא הייתה אופטימית בזמנים טובים וגרועים, בשלום ובמלחמה, ואפילו בסוף כשכבר כולנו הבנו שזה רק עניין של זמן, גם אז היא הייתה אופטימית. אני לצערי (ולצערו של בעלי) לא זכיתי לרשת את המעלה הזו. אני יותר דומה לסבתי השנייה מהצד של אבא גם במראה וגם באופי. והיא מעולם לא הייתה אופטימית. אפילו לא בזמנים הטובים ביותר כשכולם היו בריאים, מצליחים, חכמים ויפים , אפילו אז היא מצאה איזה שבב של סגריריות להאחז בו.

סבתי הסרגומנית גם לימדה אותי שחצילים זו דת ובדומה לכל דת אחרת, אין להקל בחצילים ראש. היא הייתה המגיוור של החצילים, לא היה דבר שהיא לא ידעה להכין מחצילים וחלק מהמתכונים היא לימדה אותי.

אז על מנת שישאר ממנה זיכרון גם אחרי שאנחנו כבר לא נזכור (פסימית, כבר אמרתי ? ) הנה שני המתכונים האהובים עליי לחצילים של סבתא.
אני צריכה להזהיר אתכם, סבתי החליטה שרסק עגבניות, שום ושמן טיגון הם הם, אבות המזון, ולא כל מה שהיאפים התל אביביים האלו חושבים. המתכונים הללו הכי טעימים כאשר עושים שימוש בהמון אבל המון שום, רסק עגבניות ושמן טיגון.

חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות

2 חצילים נאים. מבריקים, קלים, וללא פגמים על הקליפה.  - לפרוס לפרוסות בעובי אחיד
2 בצלים גדולים קצוצים
המון, המון שום
קופסא קטנה רסק עגבניות (זו המידה שאני משתמשת, לפי דעתי היא השתמשה ביותר)
ביצה
קמח
שמן לטיגון.

  • יש לזרות מלח להגרת הנוזלים מהחצילים, לאחר שהגירו נוזלים, שיטפו מהמלח ויבשו היטב בעזרת נייר סופג.
  • חממו מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק
  • בקערה אחת שימו קמח לקימוח החצלים
  • בקערה נוספת טרפו ביצה.
  • את פרוסות החצילים היבשות יש לטבול בביצה ואז בקמח ואחרי זה לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
  • הניחו על משטח עם נייר סופג לספיגת עודפי השמן
  • בסיר נמוך כמו סוטז' טגנו בצל להזהבה בשמן חם
  • הוסיפו לסוטז' את השום
  • לאחר שהשום מעלה ריח הוסיפו את קופסת רוטב העגבניות, מים מלח ופלפל והביאו לרתיחה.
  • לאחר שהרוטב רתח הכניסו את החצילים המטוגנים, נענעו את הסיר בעדינות על מנת להביא לכיסוי מלא של כל החצילים ברוטב
  • בשלו על אש נמוכה עד להסמכה של הרוטב.
  • במידה וחסר מים כאשר מוסיפים את החצילים לסיר, הוסיפו מעט מים עד שיש מספיק, אך לא יגיע למצב של מרק.
חצילים חריפים של סבתא
3 חצלים בלאדי. (אפשר גם רגילים, הבלאדי יותר טעימים)
2 פלפלים ירוקים חריפים
שום
מלח ופלפל

  • יש לקלות את החצילים והפלפלים או על הגז או בתנור גריל.
  • רוקנו את התוכן של החצילים למסננת ותנו לו להגיר נוזלים
  • את הפילפלים יש לשים בתוך שקית נילון לסגור היטב ולחכות שיתקרר
  • כאשר הפילפלים קרים דיים יש לקלוף אותם. במידה ואתם אוהבים חריף השאירו את הזרעונים, במידה ולא סלקו אותם.
  • קצצו את הפלפלים הקלויים הוסיפו אותם לקערה עם תוכן החצלים הוסיפו שום לפי הטעם, מלח ולפלפל גם כן.
  • הניחו בצד לכמה שעות להטמעת הטעמים יחדיו.
את שני המתכונים הכי טעים לאכול הם פרוסות עבות של לחם אחיד טרי.

שיהיה לכם בתיאבון,

אין תגובות: