יום שני, 29 באוגוסט 2011

אוכל בצל המחאה

אני אינני אדישה למחאה ולמעשה מחאה זו היא מחאתי שלי גם, לכן התגייסתי גם אני למלחמה והחלטתי להזין את בני בייתי במינימום אך עדיין לתת להם הרגשה של שולחן גדוש.
ואין אוכל יותר מתאים מקציצות... לכן בשבועות האחרונים כל מה שעולה על שולחנינו הוא קציצות ואו בשר טחון בוורסיה כזו או אחרת....

שיגעון הקציצות שאוחז בי בשבועות האחרונים מזכיר לי את שיגעון אפיית הלחם שאחז בי מאמצע ההריון שלי עם תמר. הטענה הרווחת היא כי נשים מתחילות לקונן לקראת סוף ההריון שלהן וגם אני, עשיתי זאת... דעתי נטרפה עליי וכל מה שעניין אותי היה אפיית לחם, הזמנתי ספרים מאמזון, קראתי בלוגים, התנסתי בבית, גידלתי אמא וראש עיסה... שהכנתי לבד ממיץ של צימוקים... בעלי כמעט ואשפז אותי...
כמויות הלחם שיצאו מביתינו הקט היו ראויות למאפיית בוטיק בינונית... בסופו של דבר, קינחתי את השיגעון החולף שלי, כחודשיים לאחר שתמר נולדה בסדנא עם מאסטר בייקר שמתמחה באפיית לחמי שיאור מגרמניה. שהגיע לאסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה. היה מרגש ומרתק!

וכך כבר כשלושה שבועות אני אחוזת טירוף בכל מה שנוגע לקציצות. ספרי הקציצות והבשר הטחון מככבים אצלי במטבח.
הממולצים הם : ספר הקציצות של בני סיידא - שם כל אחד יוכל למצוא משהו לעצמו ולכל עת. ספר הבשר הטחון של אהרוני - שיש לנהוג בו קצת בחשדנות לפעמים לגבי ההוראות המצורפות למתכונים וספר הקציצות של דנית סלומון שהוא תוספת נאה לספר הקציצות של בני סיידא. יש לציין כי הם לא חוזרים על עצמם, כך שיש טעם לרכוש את שניהם. ועכשיו ספרה של דנית סלומון במבצע כך שתוכלו אפילו להגיד : " לא ביזבזתי - חסכתי!!"

קציצות הן אוכל מופלא בעיניי, הן יכולות להיות סתמיות ויבשות או חמימות, מנחמות ובעיקר חסכוניות בטיפול נכון. למעשה הן פתח ליצירת אומנות. כן! ליצירת אומנות... אם הרוטב הנכון, והמרכיבים הנכונים בתוך הקציצה אתם תקבלו שירה...
מרכיבי הבסיס של הקציצה (בשר טחון לסוגיו) הם לא רק זולים בפני עצמם אלא גם ניתן למתוח אותם ולהגדיל את מספר הנפשות שניתן להאכיל בהן. כך שמ 500 גרם בשר טחון ניתן יהיה להאכיל משפחה של 3 - 4 אנשים במשך ימים מעטים. כל שצריך לעשות זה "לנפח" ולהוסיף למרכיב המרכזי קצת עשבי תיבול, ירקות מגוררים, ירקות מבושלים, לחם בשלל מצבי צבירה ואף קיטניות.

רעה אחת עיקרית יש לקציצות.... הן לא מצטלמות כל כך יפה, ועל מנת שהן יצאו סקסיות ומזמינת צריך להשקיע בעבודת סייטלינג מאומצת.

וכך חסכנית ומחאתית נכנסתי למטבח וזה מה שיצא:
קציצות הודו ברוטב פסטה מתקתק
קציצות הוד ברוטב עגבניות עם דלורית וכרישה
קציצות בקר ברוטב במיה וחציל עם לימונים פרסיים - מתכון מספרו של בני סיידא.

קציצות הודו ברוטב פסטה מתקתק:
חומרים לקציצות:
  • 500 ג' הודו טחון
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל
חומרים לרוטב:
  • 1 קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
  • פפריקה מתוקה
  • בצל קצוץ
  • מעט שם
  • מקלות סלרי קצוצים
  • בזיליקום
  • פסטו (במקרה שלי ביתי)
  • מלח
  • פלפל
  • סירופ מייפל איכותי
אופן ההכנה:
  1. ערבבו את כל חומרי הקציצות יחד
  2. חממו מחבת כבדה עם שמן וטגנו את הקציצות עד להזהבה.
  3. בסיר שטוח ונפרד, חממו שמן וטגנו בו את הבצל עד ששקוף
  4. הוסיפו את השום וטגנו עד שירחני.
  5. הוסיפו את הפפריקה ותנו לה להטגן עוד מספר רגעים.
  6. שפכו את תוכן קופסאת העגבניות המרוסקת
  7. הוסיפו את הסלרי, בזיליקום ופסטו והביאו לרתיחה.
  8. לאחר שרתח הוסיפו בשכבה אחת את הקציצות ותנו להן להתבשל כמה זמן שיש לכם.
קציצות הודו ברוטב דלורית וכרישה:
החומרים לקציצות:
  • 500 ג' הודו טחון
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • דלורית מגורדת כ 250 ג'
  • מלח
  • פלפל
  • פטרוזיליה
  • בהרט ואו קינמון
החומרים לרוטב:
  • קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
  • קוביות דלורית (מה שנשאר מהדלורית ההיא, שנכנסה לקציצות)
  • 1 כרישה פרוסה לטבעות כולל החלק הירוק הבהיר
  • קינמון
  • כורכום (מעט)
  • מלח
  • פלפל
  • צימוקים
אופן ההכנה:
  1. ערבבו את כל חומרי הקציצות יחד וצרו קציצות
  2. טגנו את הקציצות במחבת כבדה עד שיזהיבות.
  3. בסיר שטוח ונפרד חממו שמן וטגנו בו את הכרישה עד שהיא נהיית שקופה.
  4. הוסיפו את קוביות הדלורית וטגנו עוד 3-4 דקות
  5. הוסיפו את התבלינים וערבבו עד שריחם מורגש.
  6. שפכו את תוכן קופסאת העגבניות המרוסקות ואת הצימוקים.
  7. הביאו לרתיחה.
  8. לאחר הרתיחה הוסיפו את הקציצות בשכבה אחת ובשלו על אש קטנטנה המון המון זמן.

קציצות בקר ברוטב חצילים במיה ולימון פרסי - מתוך הספר קציצות של בני סיידא
החומרים לקציצות:
  • 600 ג' בשר טחון
  • 1 בצל גדול מגורר גס
  • 1 תפוח אדמה קלוף ומגורר דק
  • 1 ביציה
  • 2 פרוסות לחם ישן ללא קרום שרויות במים וסחוטות או 3-4 כפות פירורי לחם
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1 כפית גדושה בהרט
  • מלח
  • פלפל
החומרים לרוטב:
  • 1 חציל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח גס
  • 500 ג' במיה קטנה, שטופה ויבשה
  • שמן לטיון עמוק
  • 3\1 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כרישות חציות ופורוסות
  • 10 שיני שום שלמות וקלופות
  • 2\1 1 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
  • 4\1 2 כוס עלי נענע קצוצים דק
  • 2\1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1 עגבנייה קצוצה דק
  • 3 לימונים פרסיים מיובשים, שבורים לחתיכות גדולות.
  • מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
  1. ערבבו את כל חומרי הקציצות יחד
  2. טגנו את הקציצות במחבת עם שמן חצי עמוק עד להזהבה.
  3. פרזרו מלח גס על קוביות החציל והשהו לשעה לניקוז הנוזלים. שיטפו ונגבו
  4. נקו את הבמיה
  5. חממו שמן לטיגון עמוק וטגנו בנפרד את החציל ואת הבמיה עד להזהבה. העבירו לצלחת עם מגבות נייר לספיגת שמן עודף
  6. חממו בסיר רחב את השמן הזית וטגנו את הבצל, הכרישה והשום עד שיזהיבו מעט. הוסיפו את החציל והבמיה המטוגנים, את עשבי התיבול, העגבניי, הלימודים המיובשים והתבלינים וערבבו. הוסיפו 2 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
  7. הוסיפו את הקציצות המטוגנות, ובשלו על להבה בינונית חצי שעה נוספת ללא מכסה עד שהרוטב יסמיך מאוד. מנערים מדי פעם את הסיר למנוע החרכות של התבשיל.
בתיאבון,
עירית

אין תגובות: