יום שבת, 7 במאי 2011

הביקור המלכותי

התגלגלה לידי צנצנת של מחית כמהין.  האמת היא שאני גילגלתי לידיי את הצנצנת הזו באופן מאוד אקטיבי בתערוכת מבשלים האחרונה. מאז שרכשתי אותה אני מנסה להשתמש בה בכל יום שעבר. באמת בכל יום ויום שעובר אני מנסה להשתמש ברכיב הכל כך מיוחד הזה.

באופן די נדיר הביקור השנתי של אחי ואחותי התאחד השנה לכדי ביקור אחד של שניהם יחד, באותו הזמן! מאורע נדיר שלא קורה כל שנה במחוזותינו! הביקור הזה ידוע בפי החברים והמשפחה בתור "הביקור המלכותי".

אני פולניה גדולה אשר שולטת ברזי השפה והניואנסים ברמות הגבוהות ביותר. אני הג'דאי של הפולניות אם תרצו, ומשום כך הזמנתי את כל משפחתי לארוחת צהריים חגיגית היום.
אני מורגלת לבשל לקהל קשה. יש לי אחד כזה בבית... אבל כבר הרבה זמן שלא בישלתי לקהל כל כך קשה.
להלן רשימת האיסורים:
  • גיסתי אינה אוכלת גלוטן ולקטוז
  • אחותי צימחונית
  • אבי קרניבור. בפעם האחרונה שמישהו ניסה להגיש לו ארוחת צהריים לא בשרית הוא זרק לו רימון יד חי לתוך הסיר (הלא בשרי שלו)
  • אמי אוהבת חסה! אבל ממש אוהבת חסה.
למזלי באותו ביקור בתערוכה גילגלתי לידי באופן אקטיבי את הספר האחרון מבית על השולחן : "על השולחן אקספרס" שבתחילה חשבתי שהוא בטח לא יהיה מוצלח... אך טעיתי בגדול! זה אחד הספרים המוצלחים שלהם, ומי שמכיר אותם בוודאי יודע שרוב הספרים שלהם הם הצלחה גדולה!

התפריט כלל:
  • תבשיל עוף עם כרוב ומחית כמהין - מתוך הספר "על השולחן אקספרס"
  • תבשיל אורז עם במיה -מתוך הספר "על השולחן אקספרס"
  • תפוחי אדמה בתנור
  • סלט חסה (גדול במיוחד, ואת הקערה שלו העמדתי ליד מקום מושבה של אמי היקרה)
תבשיל עוף עם כרוב ומחית כמהין:
חומרים:
  • 12 שוקי עוף
  • מלח ופלפל גרוס
  • 4\1 כוס שומן אווז מומס או שמן זית
  • 10 ג (2\1 שקית) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 10 פטריות פורטבלו פרוסות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי מרווה
  • 1 כרוב גדול חתוך לשמיניות
  • 1 כפית גדושה מחית כמהין
  • 2\1 כוס מרק עוף או מים
להגשה:
  • מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
  • משרים פטריות מיובשות במים חמים כ- 20 דקות
  • מחממים תנור ל 200 מעלות
  • מתבלים שוקי עוף במלח ופלפל ומעסים במעט שומן אווז או שמן זית
  • מחממים סיר רחב עם שומן אווז או שמן זית ומשחימים את השוקיים יפה כ- 10 דקות. מניחים בתבנית או בקדרה.
  • מוסיפים עוד שומן או שמן לסיר ומטגנים פטריות משני הסוגים עם שום, מרווה וכרוב עד שמזהיבים יפה.
  • מערבבים משחת כמהין עם מרק או מים
  • מסדרים את תערובת הכרוב ושני מני הפטריות לצד ובין שוקי העוף שבתבנית. יוצקים את הנוזל שבו הושרו הפטריות ואת מחית הכמהין המדוללת ומכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • אופים 40 דקות. מורידים את כיסוי וצולים עוד 20 דקות או עד שהשוקיים עשויות וזהובות. סוחטים לימון טרי ומגישים.
תבשיל אורז עם במיה:
חומרים:
  • לקט 5 דגנים (ניתן להשיג ברשתות השיווק, אני החלפתי ב 3 כוסות אורז בגלל רגישות לגלוטן)
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 400 ג' עגבניות מרוסקות
  • מעט סוכר
  • 2 כוסות במיה קפואה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  • חולטים את לקט הדגנים (או האורז) 8 דקות במים רותחים מומלחים
  • בינתיים מטגנים בצל בסיר אחר עם שמן עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
  • מוסיפים לסיר עגבניות, סוכר, במיה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הדגנים המסוננים לסיר עם רוטב העגבניות והבמיה ומבשלים יחד 5 דקות לאיחוד טעמים.
בתיאבון,
עירית

אין תגובות: