אומרים שלכל זוג יש את הדינמיקה שלו. יש זוגות שרבים המון, יש זוגות שעושים המון ספורט ביחד, יש זוגות שבקושי מבלים זמן יחד ויש אותנו. הזוג האתגרי, כמו שהוא, אוהב להגדיר אותנו.
הסבר: הוא נותן לי אתגרים, לעיתים מורכבים יותר ולעיתים מורכבים פחות ואז תורי לעמוד בהם.
האתגר של הערב: רוטב בולונז לפסטה.
לפני כשלוש שנים אחי, אחותי ואני החלטנו לעשות התקף לב להורי והודענו להם כל אחד בתורו כי אנו מתחנים בקיץ. כך קרה כי במהלך 3 חודשים הורי חיתנו 3 ילדים ב3 מדינות שונות. אחי באנגליה, אחותי בגרמניה ואותי בארץ הקודש. הבית היה כמרקחה, סוכנת הנסיעות המשפחתית שקלה להתפטר והאטלייה של גדעון אוברזון עבד שעות נוספות לספק את המלבושים הנאותים לכל הדודות.
כאשר ביקרתי לונדון (אהובתי, יש לציין) התרוצצתי כמו אחוזת אמוק בליברטי בחיפוש אחר פריטים שווים במיוחד שיכנסו במזוודה הקטנה שלי, כרגיל מצאתי את עצמי משוטטת במחלקת המטבח שלהם. כרגיל חזרתי הבייתה עם כמה סיפרי בישול.
אחד מהם הוא ספר בישול של פסטה. ואפילו ספר מצויין.
הערב, בערך בשעה 19:33 בעלי הסתכל עליי במבט מורעב ושאל אותי את השאלה הנצחית במערכת היחסים שלנו : " מאמי, מה נאכל הערב"... ואני כמנסה לרצות ילד בן 4, מציעה לו הצעת שונות בניסיון לספק את רצונותיו המפונקים, והוא מבמט חסר רחמים שואל : " מה שלום הבולונז שלך... ? " ואני, זו שלא יכולה להשאיר שום אתגר על המדף בלי לנסות ולפצח אותו אמרתי.... " אז אני אקפוץ לסופר ואביא בשר טחון ויין לבן"
כמה שעות ורוטב בולונז מהמשובחים שנראו במטבחנו לאחר מכן, הנה המתכון :
החומרים:
הסבר: הוא נותן לי אתגרים, לעיתים מורכבים יותר ולעיתים מורכבים פחות ואז תורי לעמוד בהם.
האתגר של הערב: רוטב בולונז לפסטה.
לפני כשלוש שנים אחי, אחותי ואני החלטנו לעשות התקף לב להורי והודענו להם כל אחד בתורו כי אנו מתחנים בקיץ. כך קרה כי במהלך 3 חודשים הורי חיתנו 3 ילדים ב3 מדינות שונות. אחי באנגליה, אחותי בגרמניה ואותי בארץ הקודש. הבית היה כמרקחה, סוכנת הנסיעות המשפחתית שקלה להתפטר והאטלייה של גדעון אוברזון עבד שעות נוספות לספק את המלבושים הנאותים לכל הדודות.
כאשר ביקרתי לונדון (אהובתי, יש לציין) התרוצצתי כמו אחוזת אמוק בליברטי בחיפוש אחר פריטים שווים במיוחד שיכנסו במזוודה הקטנה שלי, כרגיל מצאתי את עצמי משוטטת במחלקת המטבח שלהם. כרגיל חזרתי הבייתה עם כמה סיפרי בישול.
אחד מהם הוא ספר בישול של פסטה. ואפילו ספר מצויין.
הערב, בערך בשעה 19:33 בעלי הסתכל עליי במבט מורעב ושאל אותי את השאלה הנצחית במערכת היחסים שלנו : " מאמי, מה נאכל הערב"... ואני כמנסה לרצות ילד בן 4, מציעה לו הצעת שונות בניסיון לספק את רצונותיו המפונקים, והוא מבמט חסר רחמים שואל : " מה שלום הבולונז שלך... ? " ואני, זו שלא יכולה להשאיר שום אתגר על המדף בלי לנסות ולפצח אותו אמרתי.... " אז אני אקפוץ לסופר ואביא בשר טחון ויין לבן"
כמה שעות ורוטב בולונז מהמשובחים שנראו במטבחנו לאחר מכן, הנה המתכון :
החומרים:
- 300 ג' בשר טחון
- כף שמן זית
- 100 ג' פנצ'טה ברצועות
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 3 מקלות סלרי קצוצים
- חופן נדיב של פטרוזיליה, קצוץ דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 קופסא (400 ג') עגבניות מרוסקות
- 1 כוס ציר ירקות
- 200ML יין לבן יבש
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל
- קורט סוכר
- 400 ג' לטליאטלה
- 100 ג' כבד עוף (אופציונלי, אני לא משתמשת)
- מעט חמאה לטיגון
- טגנו את הבשר הטחון בשמן החם, ערבבו על מנת להפריד אותו לפירורים, הוסיפו פנצ'טה (במידה ויש לכם) והמשיכו לטגן עד שהבשר משחים תוך ערבוב תכוף.
- הוסיפו את הגזר והסלרי ובשלו במשך כמה דקות
- בחשו פנימה את הפטרוזיליה, רסק הגבניות, העגבניות המרוסקות, ציר הירקות, יין לבן, עלה דפנה מלח ופלפל וקורט מלח. הביאו לרתיחה ואז בשלו על אש קטנה תוך בעבוע קל במשך 30 דקות.
- כאשר הרוטב קרוב לסיום, בשלו את הפסטה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת, במחבת נוספת, בשלו את כבד העוף בחמאה עד שמשחים יפה מכל הצדדים. הסירו מהמחבת וקצצו דק, הוסיפו לרוטב את הכבד.
- סננו את הפסטה מהמים וערבבו ישירות לתוך הרוטב והגישו.
בתיאבון,
עירית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה