יום שלישי, 9 באוקטובר 2012

הקיבוץ העירוני שלנו

הטענה היא כי הקיבוץ מת. נפטר. נגוז. בר מינן. החזיר ציוד. נאסף אל אבותיו. התפגר. סגר את הבאסטה. נפל בעת מילוי תפקידו.
אך זה לא נכון, הוא אולי מת אבל הוא קם לתחייה במגדלי סביוני הסביונים בהם אנו חיים. למי שאינו מכיר אותי אישית אספר כי יצאתי מבית אבי אל בית בעלי. בערך, עם איזו סטייה אחת או שתיים בדרך, לא משהו שיש להרחיב עליו את הדיבור.
בית אבי הוא במושב קטן איפה שהוא בטבורו של מישור החוף. 75 משפחות סך הכל. 75 משפחות שחולקות את חייהן יחד כבר למעלה מ70 עשורים.
אכן מורכב.
ואילו אנו קבענו את מקום מגורינו במגדלי סביוני הסביונים איפה שהוא בת"א המאובקת. הפרויקט בו אנו חיים משמש בית ונמל מבטחים ל326 משפחות. אני חוזרת על המספר לכל אלו שחושבים שטעיתי. 326 משפחות. מכל הסוגים, ומכל המינים. גבוהים, נמוכים, משכילים ומשכילים עוד יותר, בעלי כלבים וחתולים וכמעט לכולם יש ילדים.
כשעברנו לפני קצת יותר משנה, פחדתי שלא תהיה לי קהילה. בחיים שלי לא טעיתי יותר. וכמו בקהילות על בסיס אגודה שיתופית אנחנו גם מגדלות את הילדים בסוג של שותפות.
ארטיקים במרפסת אצל הילד מהצפוני, זיקוקי דינור ביום העצמאות אצל הילדה מקומה 23, פסטה תמיד תמיד אצל תמרי וארוחה מפסקת בקומה 23.

השכנה מקומה 23 ואני הגענו יחדיו להחלטה ניהולית כי כדאי מאוד לערוך את הארוחה המפסקת שלנו בבית. AKA בלי ההורים והדודים וכ"ו.
אני הייתי אחראית על הבשרים, היא הייתה אחראית על כל השאר.
היינו 5 מבוגרים, 2 ילדות בנות שנתיים ותינוקת שרק הרגע התחילה לטעום מוצקים והרים הרים של אוכל.
וזה לא שבאמת הפסקנו, רק לקחנו פאוזה עד למחרת בבוקר.

הבשרים כללו: חריימה מנסיכת הנילוס, צלי בשר ועוף .
מילה קצרה על נתח הבשר. אני משתמשת בנתח מס' 5 טרי. זו ירושה שירשתי מאימי.... יש דברים חזקים ממני. אתם מוזמנים להתשתמש בכל נתח לבישול ארוך שמתאים לכם.

החומרים : 
  • 1.5KG  נתח בשר מס' 5 טרי. 
  • 8 בצלי שאלוט פרוסים 
  • חבילה סלרי מקלות 
  • 8 פטריות (אני השתמשתי בשמפניון ופורטבולו) 
  • 2 כרישות החלק הלבן 
  • 30 גרם חמאה ( או שמן צמחי לשומרי הכשרות) 
  • 2 גזרים פרוסים 
  • שקית פורצ'יני מיובשות בכוס מים רותחים 
  • כוס יין לבן 
  • כוס ציר בשר 
  • 3 עלי דפנה 
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח ולפלפל לפי הטעם 
אופן ההכנה: 
  • חממו סיר כבד שיכול להכיל בנוחות את הנתח הבשר. הוסיפו לו מעט שמן ואת החמאה. 
  • צרבו את הנתח מכל הכיוונים עד שיהיה שחום יפה ומזמין, והניחו על צלחת מעט עמוקה שיכולה להכיל את הנוזלים והמיצים שהנתח מגיר. שמרו את הנוזלים. 
  • הזהיבו בסיר את בצלי השאלוט, הכרישה,הגזר והסלרי. 
  • הוסיפו את הפטריות והזהיבו גם אותן. 
  • הוסיפו לסיר את היין הלבן וצמצמו אותו עד שנפחו ירד לשליש לערך, לאחר מכאן הוסיפו את כל שאר הנוזלים, פטריות הפורציני והמים בהן שרו, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי , טעמו ותקנו תיבול. 
  • הביאו לרתיחה והחזירו את הנתח לסיר. 
  • הביאו לרתיחה ובשלו על אשר נמוכה - בינונית כ3 שעות. ניתן לבשל גם על פלטה חשמלית כל הלילה ולבדוק מדי כמה שעות שיש מספיק נוזלים. 
התוצאה הסופית.

בשר, נתח בשר, בשר חי
נתח הבשר בתהליך ההשחמה.

זהירות! זה מתכווץ :)

מצע הטעמים לצלי, סוגי בצלים שונים, פטריות וסלרי 


בתיאבון,
עירית  

אין תגובות: