אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי רוטב בשמל. שהיתי אז כמה חודשים באזור לונדון אצל אחי הגדול. הייתי 5 דקות אחרי שחרורי מצה"ל, והחלטתי שאני הולכת לכבוש בסערה את העיר הכל כך מרתקת הזו.
מהר מאוד למדתי שחנוך לווין לא שיקר כאשר כתב "שלונדון לא מחכה לי, גם שם אהיה לבד". היא לא חיכתה גם לי, אך בתמורה היא הראתה לי עולם קולנרי מגוון ומרתק. נכון הבריטים לא ממש יודעים מה לעשות עם כל השפע הקולינרי הקוסמופוליטי שנפל בחלקם. אך עבורי...זה היה מרגש ומרתק.
זה היה ערב של יום שישי. קיץ בריטי, משמע: גשום וקריר. התארחתי ללילה אצל זוג חברים של אחי, לאחר שאחי ביקש ממני להתאדות למהלך הסופ"ש לטובת חברתה של איזו פרגית ישראלית. התאדתי.
זוגתו של החבר, היא אטלקיה, אמיתית... אם מבטא וטמפרמנט.
עמדנו שתינו במטבח די מאוחר. בחוץ גשם, ואנחנו עומדות ליד הכיריים בפיג'מות פלנל ובוחשות בסיר שהחלב והחמאה לא ישרפו ולא יגלשו וישארו רכים וזכים.
וכך, בפאתי לונדון לימדה אותי עורכת דין מדופלמת מצפון איטליה איך להשאיר את הבשמל צחור וללא טעם לוואי.
את שאר הערב אני כבר לא זוכרת... היו מעורבי בתקרית איזה בקבוק יין אדום ואולי עוד איזה משהו.
השבוע, נתקפתי געגועים לחברי הטוב א', זה שתמיד אומר לי את האמת בפרצוף. בזכותו יש לי בית, משפחה וילדה היום. הוא הסביר לי את האמת המרה על רווקות אחרי גיל 30 בתל אביב, ואני לקחתי את עצתו, כ6 שנים אחר כך אני היכן שאני היום. חמושה בילדה, כלב פינצ'ר בולמי ובעל.
לכבוד הגעתו של חברי הטוב, הכנתי לזניה. ולא סתם לזניה אלא לזניה לתפארת מדינת ישראל!
חומרים:
לרוטב בשמל:
רוטב הבשמל:
בתיאבון ,
עירית
מהר מאוד למדתי שחנוך לווין לא שיקר כאשר כתב "שלונדון לא מחכה לי, גם שם אהיה לבד". היא לא חיכתה גם לי, אך בתמורה היא הראתה לי עולם קולנרי מגוון ומרתק. נכון הבריטים לא ממש יודעים מה לעשות עם כל השפע הקולינרי הקוסמופוליטי שנפל בחלקם. אך עבורי...זה היה מרגש ומרתק.
זה היה ערב של יום שישי. קיץ בריטי, משמע: גשום וקריר. התארחתי ללילה אצל זוג חברים של אחי, לאחר שאחי ביקש ממני להתאדות למהלך הסופ"ש לטובת חברתה של איזו פרגית ישראלית. התאדתי.
זוגתו של החבר, היא אטלקיה, אמיתית... אם מבטא וטמפרמנט.
עמדנו שתינו במטבח די מאוחר. בחוץ גשם, ואנחנו עומדות ליד הכיריים בפיג'מות פלנל ובוחשות בסיר שהחלב והחמאה לא ישרפו ולא יגלשו וישארו רכים וזכים.
וכך, בפאתי לונדון לימדה אותי עורכת דין מדופלמת מצפון איטליה איך להשאיר את הבשמל צחור וללא טעם לוואי.
את שאר הערב אני כבר לא זוכרת... היו מעורבי בתקרית איזה בקבוק יין אדום ואולי עוד איזה משהו.
השבוע, נתקפתי געגועים לחברי הטוב א', זה שתמיד אומר לי את האמת בפרצוף. בזכותו יש לי בית, משפחה וילדה היום. הוא הסביר לי את האמת המרה על רווקות אחרי גיל 30 בתל אביב, ואני לקחתי את עצתו, כ6 שנים אחר כך אני היכן שאני היום. חמושה בילדה, כלב פינצ'ר בולמי ובעל.
לכבוד הגעתו של חברי הטוב, הכנתי לזניה. ולא סתם לזניה אלא לזניה לתפארת מדינת ישראל!
חומרים:
לרוטב בשמל:
- 40 ג' חמאה
- 2 כפות גדושות קמח לבן
- 200 מ"ל חלב
- 200 מ"ל מרק ירקות
- שמן זית לטיגון
- שום לפי הטעם
- המון אבל המון בזיליקום
- טימין טרי
- אורגנו טרי
- מלח ופלפל
- קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
- 1 חציל חתוך לקוביות ,מטוגן
- 4 פטריות שמפניות פרוסות
- מוצרלה
- פרמז'ן מגורר
- ומעט גבינה צהובה מגוררת עבור פיצה.
- 2\1 חבילה עלי לזניה יבשים
רוטב הבשמל:
- המיסו את החמאה והוסיפו את הקמח וערבבו עד שאין גושים - היזהרו שלא ישרף
- הוסיפו את החלב ואת מרק הירקות וערבבו למרקם סמיך
- צננו
- טגנו שום עד שירחני
- הוסיפו את העגבניות המרוסקות
- הוסיפו את עשבי התיבול.
- תבלו במלח ופלפל
- צננו מעט
- פזרו כ3 כפות מרוטב העגבניות וכף אחת מרוטב הבשמל בתחית תבנית הלזניה.
- פרסו עלי לזניה בשכבה אחת, קצת חופפים אחד לשני על תחתית התבנית
- שפכו כמה כפות מרוטב העגבניות והבשמל, פזרו קצת חציל קלוי ופרוסות פטריות.
- פזרו מעל את הגבינות.
- המשיכו כך כאשר אתם מסיימים בגבינות.
- אפו בחום של 220 מעלות כחצי שעה עד 35 דקות.
- צננו מעט והגישו.
בתיאבון ,
עירית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה