בכל פעם שאני עושה משהו כמו להזיז גזם מהמדרכה ביד בוטחת, או מדריכה אנשים בסופר איך לבחור את האבוקדו שלהם בעלי אומר לי אני לא יכולה להסתיר את העובדה שגדלתי והתחנכתי במושב. ובכל פעם שאני חוזרת מביקור של אמצע השבוע אצל ההורים מלאת סיפורים על מה התחדש במושב, הוא אומר לי שגדלתי בתוך סיפור של מאיר שלו.
לאמא שלי הייתה חתולה אהובה. היא טיפלה בה מסירות אדירה 22 שנים. קראו לה מיס לוסי על שם הנקנקייה. היא הייתה עדינה וביישנית ואהבה להסתתר מאחורי תנור העצים הגדול שבבית הורי בחורף.
זמנה של מיס לוסי הגיע ללכת בדרך כל בשר, ואמא שלי שאהבה אותה מאוד, החליטה לקבור אותה מתחת לעץ הקלמנטינות שבחצר האחורית.
לפני מספר שנים אמי נכנסה הביתה בצוהרי יום שישי אחד קצת מרוגזת, בירור קצר העלה כי היא לא מוצאת לימונים, אפילו לא על העץ של השכנה. אבא שלי בהיותו הבעל המסור שהוא, מיד אץ רץ לו לעץ של השכנה הוריד איזה ענף או שניים וחזר להרכיב אותם על עץ הקלמנטינות שתחתיתו קבורה מיס לוסי.
מאז לא חסרים לאמא שלי לימונים, אפילו אלא באמצע אוגוסט.
בסוף שבוע שעבר אמא שלי התקשרה אליי ושאלה : " תגידי את לא צריכה קצת לימונים? " בפולנית מדוברת היא למעשה אמרה לי : " בואי בבקשה הביתה ואני אתן לך 3 טון לימונים שירקבו אצלך במקרר, כי אני לא יכולה לראות את פירות נופלים על הארץ ונרקבים" .
ומכיוון שגם אני לא יכולה לראות את הפירות נרקבים החלטתי להחמיץ אותם לפי מתכון שמצאתי בספר של עודד שוורץ "שימורים"
חומרים :
לאמא שלי הייתה חתולה אהובה. היא טיפלה בה מסירות אדירה 22 שנים. קראו לה מיס לוסי על שם הנקנקייה. היא הייתה עדינה וביישנית ואהבה להסתתר מאחורי תנור העצים הגדול שבבית הורי בחורף.
זמנה של מיס לוסי הגיע ללכת בדרך כל בשר, ואמא שלי שאהבה אותה מאוד, החליטה לקבור אותה מתחת לעץ הקלמנטינות שבחצר האחורית.
לפני מספר שנים אמי נכנסה הביתה בצוהרי יום שישי אחד קצת מרוגזת, בירור קצר העלה כי היא לא מוצאת לימונים, אפילו לא על העץ של השכנה. אבא שלי בהיותו הבעל המסור שהוא, מיד אץ רץ לו לעץ של השכנה הוריד איזה ענף או שניים וחזר להרכיב אותם על עץ הקלמנטינות שתחתיתו קבורה מיס לוסי.
מאז לא חסרים לאמא שלי לימונים, אפילו אלא באמצע אוגוסט.
בסוף שבוע שעבר אמא שלי התקשרה אליי ושאלה : " תגידי את לא צריכה קצת לימונים? " בפולנית מדוברת היא למעשה אמרה לי : " בואי בבקשה הביתה ואני אתן לך 3 טון לימונים שירקבו אצלך במקרר, כי אני לא יכולה לראות את פירות נופלים על הארץ ונרקבים" .
ומכיוון שגם אני לא יכולה לראות את הפירות נרקבים החלטתי להחמיץ אותם לפי מתכון שמצאתי בספר של עודד שוורץ "שימורים"
חומרים :
- 1 ק"ג לימונים קטנים בעלי קליפה דקה (או הלימונים שיש בנמצא)
- מלח
- 350 מ"ל מיץ לימון או ליים
- 1-2 כפות שמן זית
- שוטפים את הלימונים ומשפשפים את הקליפה פורסים כל אחד מהם לרבעים לאורכו, מיכוון החלק המוחודד ומשאירים אותם מחוברים בעוקץ כך שייפתחו כפרחים.
- פותחים כל לימון בעדינות, בוזקים לתוכו כפית מלח וסוגרים. דוחסים את הלימונים היטב בתוך צנצנת מעוקרת ומניחים משקולת. מניחים במקום חמים רצוי על אדן חלון שטוף שמש, למשך 4-5 ימים. במהלך הזמן הזה יקוו נוזלים בתחתית הצנצנת.
- יוצקים לצנצנת את מיץ הלימון ומוודאים שהלימונים מכוסים כליל.
- יוצקים את השמן על פני השימורים שבצנצנת בשכבה דקה: הדבר ימנע מהתפתחות עובש. חותמים את הצנצנת מיד. מי הכבישה יראו עכורים בתחילה אך ייהפכו צלולים בתוך 3-4 שבועות, כשהלימונים יהיו מוכנים לאכילה.
תגובה 1:
גדול !!!
הוסף רשומת תגובה