את ארוחות השישי שאני מבשלת אני מתחילה לתכנן ביום שבת בערב. שבת שלפני. במסגרת הניסיונות שלי לצמצם את כמות האוכל שאני אעביר איתי לדירה החדשה החלטתי לחסל סופית את כל מלאי הבשר הטחון שיש לי במקפיא וגם לנסות ולצמצם את כמות אורז הריזוטו, תוסיפו לזה פילפלי שושקה מקסימים ומלאי שיר בסופר והתוצאה המתבקשת היא : מ-מ-ו-ל-א-י-ם!!!.
גילוי נאות: אני מאוד אוהבת ממלואים. יש במאכל הזה משהו מאוד בייתי ומנחם, ואם הממולאים מגיעים עם רוטב אדום ודי סמיך אז עוד יותר טוב. זה כנראה בא לי מהסבתא העירקית שתמיד קיוותי לגלות שהסתירו אותה ממני. היום שתי סבתות אחרי אני יודעת שאין לי ולא תהיה לי סבתא עירקית אשר תמלא לי ממולאים, לכן אני משתדלת למלא אותם בעצמי.
בדרך כלל, אני פותחת את אוסף ספרי הבישול שלי בשבת בערב, ומתחילה לחפש לי משהו לשישי הבא. הכל תלוי במצב הרוח, בעונה וכמובן במיקום הספר על המדף... כי אם כואב לי הגב או משהו כזה אין סיכוי שאני אתחיל להמתח עד לקצה הספרייה. הפעם החלטתי להיות ספונטנית... כל כך ספונטנית שאני מתכננת את המנה המאוד לא מסובכת הזו כבר כמעט שבוע, וזיעה קרה מכסה את כפות ידיי בכל פעם שאני חושבת שאני אבשל free style . (הגירסא הנשית של וודי אלן כבר אמרנו? ) .
צלחתי את השבוע הזה בגבורה ולא נישברתי... החלטתי שאני חזקה יותר מכל הגנום הנוירוטי שלי! לא פתחתי ספר! אפילו לא הצצתי באיזה אתר אינטרנט... ולהזכרם מדובר פה רק בפלפל ממולא! ('פגרת!)
אז להלן התוצאה... הבעל טעם את כדור הבשר בצד בסוף הצילומים ואמר טעים.... אבל לכו תאמינו לו ....
ומילה על צילחות: אני לא יודעת לצלחת, אני יודעת לבשל. אותי לימדו : " תעשי טעים יואכלו!"
חומרים:
לפילפלים:
גילוי נאות: אני מאוד אוהבת ממלואים. יש במאכל הזה משהו מאוד בייתי ומנחם, ואם הממולאים מגיעים עם רוטב אדום ודי סמיך אז עוד יותר טוב. זה כנראה בא לי מהסבתא העירקית שתמיד קיוותי לגלות שהסתירו אותה ממני. היום שתי סבתות אחרי אני יודעת שאין לי ולא תהיה לי סבתא עירקית אשר תמלא לי ממולאים, לכן אני משתדלת למלא אותם בעצמי.
בדרך כלל, אני פותחת את אוסף ספרי הבישול שלי בשבת בערב, ומתחילה לחפש לי משהו לשישי הבא. הכל תלוי במצב הרוח, בעונה וכמובן במיקום הספר על המדף... כי אם כואב לי הגב או משהו כזה אין סיכוי שאני אתחיל להמתח עד לקצה הספרייה. הפעם החלטתי להיות ספונטנית... כל כך ספונטנית שאני מתכננת את המנה המאוד לא מסובכת הזו כבר כמעט שבוע, וזיעה קרה מכסה את כפות ידיי בכל פעם שאני חושבת שאני אבשל free style . (הגירסא הנשית של וודי אלן כבר אמרנו? ) .
צלחתי את השבוע הזה בגבורה ולא נישברתי... החלטתי שאני חזקה יותר מכל הגנום הנוירוטי שלי! לא פתחתי ספר! אפילו לא הצצתי באיזה אתר אינטרנט... ולהזכרם מדובר פה רק בפלפל ממולא! ('פגרת!)
אז להלן התוצאה... הבעל טעם את כדור הבשר בצד בסוף הצילומים ואמר טעים.... אבל לכו תאמינו לו ....
ומילה על צילחות: אני לא יודעת לצלחת, אני יודעת לבשל. אותי לימדו : " תעשי טעים יואכלו!"
חומרים:
לפילפלים:
- 2\1 קילו בשר טחון
- כ - 13 פלפלי שושקה טריים, בעלי מרקם קשיח, בלי כיפופים מיותרים על מנת שיהיה נוח למלא אותם
- חופן עלי כוסברה. ניתן להשתמש גם פטרוזליה אם לא אוהבים כוסברה
- חופן עלי נענע טריה
- בצל אחד קצוץ ומטוגן עד להשחמה
- אורז (אני השתמשתי באורז לריזוטו, ניתן להשתמש במה שיש)
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- פפריקה מתוקה לפי הטעם
- פפריקה מעושנת לפי הטעם
- מלח ופילפל
- 3 שיני שום כתושות
- קופסא קטנה של רוטב עבגניות לבישול
- כחצי קופסא קטנה רסק עגבניות
- בצל אחד חתוך לטבעות דקות
- פפריקה מתוקה לפי הטעם
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- מלח ופלפל
- 3 שיני שום שלמות
- מעט סוכר
- 2 עלי דפנה
- 3 גרעני פלפל אנגלי
- כוסברה קצוצה לעיטור
- ערבבו את כל חומרי המילוי יחדיו
- מלאו את הפלפלים
- להכנת הרוטב טגנו בצל עד להזהבה, הוסיפו את השום וערבבו כדקה.
- הוסיפו את התבלינים וערבבו עד שמפיצים ניחוח.
- הוסיפו את רסק העגבניות ורוטב העגבניות ומעט מים.
- הוסיפו את שאר התבלינים חוץ מהכוסברה והביאו לרתיחה.
- כאשר רותח הכניסו את הפילפלים.
- במידת הצורך הוסיפו מים לכיסוי הפילפלים
- בשלו על אש קטנה או אפו בחום נמוך עד שמוכן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה