המון זמן לא כתבתי, אני יודעת... זה לא שלא בישלתי חלילה, למעשה אני חושבת שמאז הפוסט האחרון כל מה שעשיתי היה לבשל וכלים, לבשל וכלים... אבל עומס החגים השתלט אפילו עלי :) .
ומכיוון שהתחזל"שנו כולנו, אפשר לנשום לרווחה ולחזור לשגרה כמו שאנחנו מכירים אותה.
אז לכבוד החזרה לשגרה, הודיע לי אתמול בערב הבולגרי כי הוא מתכנן לאכול בבית היום.... או בפולנית מדוברת : " כנסי למטבח אישה וזרקי משהו לאחד הסירים שלך, ושיהיה טעים, את שומעת??!?!?!"
באותו הרגע בדיוק, ניסיתי להבין איך אני דוחסת גם הכנה של ארוחת צהריים מזינה לו ולי, ביקור בטיפת חלב (שתמיד תמיד עמוס שם) יום עבודה מלא וגדוש וגם קצת כביסות (כי אני הרי עובדת מהבית) וקצת ספונג'ה (כי יש בעיה בגזרת המנקה) ועוד קצת בישולים בשביל הסופ"ש.
בעודי מנסה להבין את הפתרון לבעיה שלי שלפתי חבילת בשר טחון מעומק מקפיא ההפתעות שלי , או כמו שאני אוהבת לכנות אותו "מקרר + מקפיא דגם מרי פופינס" על שם התיק האגדי שלה שבו היה לה הכל! אפילו מתלה לכובעים!.
אפשרתי לבשר להפשיר בנחת ואז דילגתי למטבח בשעה 11:45 וזה מה שיצא : " קציצות ברוטב עגבניות עם עדשים על מצע אורז לבן"
לקציצות:
גיוונים:
מכיוון שלא היה לי כמעט כלום בבית חוץ מזערי חרדל וחומץ בלסמי פירות יער לא יכולתי להוסיף ארומה לרוטב. אילו היה לי , הייתי מוסיפה:
בתיאבון ,
עירית
ומכיוון שהתחזל"שנו כולנו, אפשר לנשום לרווחה ולחזור לשגרה כמו שאנחנו מכירים אותה.
אז לכבוד החזרה לשגרה, הודיע לי אתמול בערב הבולגרי כי הוא מתכנן לאכול בבית היום.... או בפולנית מדוברת : " כנסי למטבח אישה וזרקי משהו לאחד הסירים שלך, ושיהיה טעים, את שומעת??!?!?!"
באותו הרגע בדיוק, ניסיתי להבין איך אני דוחסת גם הכנה של ארוחת צהריים מזינה לו ולי, ביקור בטיפת חלב (שתמיד תמיד עמוס שם) יום עבודה מלא וגדוש וגם קצת כביסות (כי אני הרי עובדת מהבית) וקצת ספונג'ה (כי יש בעיה בגזרת המנקה) ועוד קצת בישולים בשביל הסופ"ש.
בעודי מנסה להבין את הפתרון לבעיה שלי שלפתי חבילת בשר טחון מעומק מקפיא ההפתעות שלי , או כמו שאני אוהבת לכנות אותו "מקרר + מקפיא דגם מרי פופינס" על שם התיק האגדי שלה שבו היה לה הכל! אפילו מתלה לכובעים!.
אפשרתי לבשר להפשיר בנחת ואז דילגתי למטבח בשעה 11:45 וזה מה שיצא : " קציצות ברוטב עגבניות עם עדשים על מצע אורז לבן"
לקציצות:
- 1 חבילה בשר טחון
- 1 ביצה
- חצי חבילה כוסברה
- מלח ופלפל
- בהרט
- פירורי לחם
- 1 תפוח אדמה מגורר
- 1 קופסא קטנה רוטב עגבניות (400 ג' קוביות עגבניות )
- חצי נקניק קבנוס פרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל פרוס
- חצי כוס ציר עוף
- מלח פלפל
- כוס עדשים ירוקות מבושלות
- ערבבו את כל חומרי הקציצות יחד .
- טגנו את הקציצות בשמן חם
- חממו שמן בסוטז' וטגנו בו את הבצל עד להזהבה
- הוסיפו נקניק קבנוס וטגנו עוד 2 דקות
- הוסיפו את השום וטגנו תוך כדי ערבוב עד שניחוח השום מציף את החלל
- הוסיפו את העגבניות, ציר העוף והעדשים.
- תבלו במלח ולפלפל לפי הטעם.
- הוסיפו את הקציצות לסיר ובשלו על אש בינונית כ 30 דקות
- הגישו חם על מצע של אורז לבן
גיוונים:
מכיוון שלא היה לי כמעט כלום בבית חוץ מזערי חרדל וחומץ בלסמי פירות יער לא יכולתי להוסיף ארומה לרוטב. אילו היה לי , הייתי מוסיפה:
- סלרי עלים
- עוד כוסברה טריה לבזוק מלמעלה
- בזיליקום
בתיאבון ,
עירית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה